Ημερίδα στο Υπουργείο Παιδείας 

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ημερίδα με τίτλο: Ψηφιακή Ασφάλεια και Εμπιστοσύνη audienceστην Εκπαίδευση. Η ημερίδα είχε αφενός ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με τα αποτελέσματα της Πράξης 'Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ενίσχυσης Ψηφιακής Εμπιστοσύνης ενώ αφετέρου εμβάθυνε σε ζητήματα που αφορούν τη σχέση παιδιών / εφήβων με το διαδίκτυο.

 Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του κ. Παν. Αγγελόπουλου από τη Δ/νση Σπουδών Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης.

 Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος του έργου, Αν. Καθ. Σωτήρης Νικολετσέας έδωσε μία εποπτική εικόνα της Πράξης, αναφερόμενος επίσης και σε συνέργειες με άλλες ομάδες / έργα καθώς και σε πιθανές μελλοντικές επεκτάσεις.

nikoletseas 

(η ομιλία του κ. Νικολετσέα είναι διαθέσιμη εδώ).

Ο Δρ. Αρ. Βαγγελάτος, από το ΙΤΥΕ Διόφαντος, παρείχε μία πιο ενδελεχή εικόνα όσον αφορά τη σχέση των παιδιών με την ψηφιακή τεχνολογία και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία όσον 

vaggelatosαφορά τις σχετικές δραστηριότητες. 

 

 

 

 

(η ομιλία του κ. Βαγγελάτου είναι διαθέσιμη εδώ).

Ακολούθησε παρουσίαση από τον κ. Ιωάννη Φραγκιαδάκη από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, η οποία αφορούσε τα βασικά προβλήματα και τους συχνότερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι κατά την πλοήγησή τους στο διαδύκτιο.

 fragkiadakis

(η ομιλία του κ. Φραγκιαδάκη είναι διαθέσιμη εδώ).

 Στη συνέχεια, η  Επίκ. Καθ. Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, κα. Άρτεμις Τσίτσικα αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά και τους εφήβους.

tsitsika

 

 

 

 

 

 (η ομιλία της κας. Τσίτσικα είναι διαθέσιμη εδώ).

 Μετά το διάλειμμα για καφέ, οι κ. Μιχάλης Παναγιώτου και Κώστας Τσιμπάνης, εκπρόσωποι της εταιρίας AMPLUS η οποία μαζί με τις εταιρίες ΚΟΡΥΜΒΟΣ και ΤΑΛΕΝΤ έχουν αναλάβει την υλοποίηση του Υποέργου 1 παρουσίασε τις βασικές δράσεις του συγκεκριμένου έργου, δηλαδή, την Πύλη Ψηφιακής Ασφάλειας, το διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι και την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης.

panagiwtou tsimpanis

(η ομιλία των κ. Παναγιώτου / Τσιμπάνη είναι διαθέσιμη εδώ).

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για την Επικινδυνότητα στο Διαδίκτυο - PROTOS από τον Καθ. Εφαρμογών Βασίλειο Βλάχο.

 vlachos

 

 

 

 

 Η τελευταία παρουσίαση ανήκε στον Δρ. Παντελή Καραμολέγκο από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και αφορούσε τη Διανομή Ασφάλειας

karamolegkos

(η ομιλία του κ. Καραμολέγκου είναι διαθέσιμη εδώ).

 Το πρόγραμμα έκλεισε με σειρά ερωτήσεων / απαντήσεων και συζήτηση κυρίως πάνω σε θέματα εφαρμογής των αποτελεσμάτων του έργου και μελλοντικής επέκτασης της Πράξης

 

Air Max 90 LTHR Suede